Вести

Трећа скупштина Српске напредне странке, Вучић једногласно изабран за председника

Вучић је био једини кандитат за председника странке, а његов поновни избор предложило је 188 општинских одбора, што је Скупштина странке једногласно подржала. Делегати изборне скупштине Српске напредне странке једногласно су подржали и предлог да Јоргованка Табаковић буде нови заменик председника те странке и именовали чланове Председништва. 

Скупштина СНС је усвојила је данас измене Статута којим је, између осталог, предвиђено да се број потпредседника повећа са досадашњих пет на шест, и да ће министар правде Никола Селаковић бити шести потпредседник те странке, а да ће сада садашња чланица Представништва Јадранка Јоксимовић бити интернационални секретар.

Поново су за потпредседнике изабрани Зорана Михајловић, Братислав Гашић, Горан Кнежевић, Небојша Стефановић и Игор Мировић. 

За председника Извршног одбора СНС-а поново је изабран Радомир Николић.

На изборној скупштини изабрани су и чланови Председништва: Јоргованка Табаковић, Љубиша Стојмировић, Небојша Стефановић, Никола Селаковић, Гојко Радић, Александар Николић, Радомир Николић, Игор Мировић, Милосав Миличковић, Зорана Михајловић, Горан Кнежевић и Јадранка Јоксимовић.

Чланови Председништва су и Алекса Јоцић, Марко Ђурић, Дејан Ђурђевић, Бојан Димитријевић, Маја Гојковић, Милош Вучевић, Братислав Гашић, Верољуб Матић (председник општине Коцељева), Милан Бачевић, Владанка Маловић, Александра Томић, Бранислав Простран, Златибор Лончар, Зоран Бабић, Горан Цветановић и Зоран Перишић.

Вучић је захвалио делегатима на указаном поверењу што су га поново изабрали за лидера странке.

"Увек се мора поштовати воља народа, то је добро и важно. Имамо кандидате за изборе унутар странке од месних одбора до председника. Не бих волео да будем ни на једној функцији, а да немам вашу подршку и подршку грађана", казао је Вучић.

Он је оценио да Српску напредну странку очекује прљава предизборна кампања и навео да ће на њих ударити сила која ће потрошити на десетине милиона евра.

"Није страшно ако изгубимо, ако паднемо, страшно би било да не устанемо, а устајаћемо стално", рекао је Вучић.Он је рекао да ће највећу одговорност за пораз сносити он, али је поручио да од сваког члана странке очекује да буде посвећен будућности Србије.

Избoрнoj скупштини присуствoвaлo je 11 дeлeгaтa из Бајине Баште, 10 изабраних од стране Општинског oдбoрa и једанаести по функцији, председник Општинског одбора и члан Главног одбора Српске напредне странке, Младен Лукић.